About

 

PsihoBrlog LOGO kolor

Ko smo mi?

Sanja Dutina– master kliničke psihologije, REBT psihološki savetnik, filmofil, ljubitelj novog „pravca“ geek psihologije. Idejni  tvorac i urednik Psihobrloga. Zainteresovana uglavnom za retke psihološke fenomene, kao što su Sindrom anarhične ruke, Kapgras deluzija ili Kotard deluzija, ali i za sajberpsihologiju.

Marica Stijepović– diplomirani psiholog i porodični terapeut, naš dopisnik iz Podgorice. Majka dvoje dece i vlasnica jednog psa, u slobodno vreme pokušava da objavi svoje romane i knjigu poezije. Najradije se bavi psihološkom analizom filmova i knjiga, a nekako joj uvek dopadnu i autizam i psihologija sporta.

Ana Perović – master kliničke psihologije, na edukaciji iz konstruktivističke psihoterapije. Uverena da psiholozi imaju odgovornost da služe narodu u edukativne, osim u pomagačke svrhe. Najčešće se vraća temama poput razvoja emocionalne vezanosti, mentalizacije, psihoterapije i psihologije muzike.

Kristina Zorka Vuković–  psiholog i povremeno novinar. Pisac wannabe. Ljubitelj epske fantastike i evropske mitologije. Zanimaju je teme iz socijalne, evolutivne i psihologije umetnosti. Ponekad joj se čini da je šumska vila, ali nije lepo etiketirati ljude.

Redovno pišemo za magazin Pas, a naše članke možete naći i na web stranici National Geographic Srbija.

O čemu je blog?

Psihobrlog je jedan od prvih psiholoških blogova na našim prostorima, ali svakako prvi koji se na originalan i drugačiji način bavi psihološkim temama.

Uopšte, cilj je da javnosti približimo psihologiju kao nauku, da obavestimo o najnovijim istraživanjima i aktuelnim temama. To je naš mali ušuškani prostor ispunjem zabavnim ali ozbiljnim sadržajima, sa posebnim osvrtom na popularnu kulturu. Teme koje su izazovne, koje nas podstiču na razmišljanje ili fasciniraju. Odajemo vam tajne psihologije, i nadamo se ćemo uspeti da Vam pokažemo koliko psihologija može biti korisna u svim životnim sferama.

Takođe, jednom nedeljno objavljujemo posebne tekstove pod nazivom Psihobrlog preporučuje, kojim pokušavamo da obuhvatimo linkove ka najnovijim, zanimljivim psihološkim člancima u svetu i kod nas.

Svakog utorka, pod nazivom Happy Tuesday, u skladu sa top 10 trendom, povezujemo poznate i uticajne ličnosti iz različitih sfera, sa psihološkim temama i fenomenima.

Jednom nedeljno, u okviru PsihoMisterija pišemo o neobičnim i zanimljivim neuro-psihološkim studijama slučaja, pričama o pacijentima čiji su problemi bili toliko zagonetni da su zaslužili poseban osvrt u različitim akademskim žurnalima.

Kako da nas kontaktirate?

Kritike, pohvale, predloge i slično, možete slati na e-mail adresu: psihobrlog@gmail.com. Takođe, ovo je naša Fejsbuk stranica, a ovo Twitter profil.

I da, kolege psiholozi i pripadnici srodnih profesija, ukoliko želite da pišete i učestvujete kao gostujući blogeri na Psihobrlogu, to može uraditi prijavom naš mail!

10 thoughts on “About

  1. Čitanje članaka na psihobrlogu postao je dio moje svakodnevnice I potreba. Pohvaljujem izbor tema I način na koji se obradjuju. Veoma kvalitetan i sveobuhvatan pristup I obrada psiholoških slučajeva.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.